Auto huren Bonaire

auto huren bonaireOok al is Bonaire een klein eiland, toch is het handig om een auto te huren. Met je huurauto rijd je overal gemakkelijk zelf naartoe. En als je wilt gaan duiken dan kun je zelf met je duikspullen naar de mooie duikspots rijden.

Op Bonaire wordt net als in Nederland aan rechts gereden. Je kunt kiezen uit twee routes: het noordelijke deel of het zuidelijke deel van het eiland. Op Bonaire zijn geen stoplichten, en je zult er maar een paar rotondes tegenkomen.

Tip: let goed op overstekende wilde geiten, ezels, honden en andere dieren. Pas je snelheid hierop aan, want ze steken zo de weg over.

Terreinauto

Op Bonaire vind je zowel verharde- als onverharde wegen. Als je een auto gaat huren, bedenk dan van te voren of je ook op onverharde wegen wilt gaan rijden. Na een tropische regenbui kunnen de onverharde wegen moeilijk begaanbaar zijn. In dat geval kan een auto met vierwielaandrijving uitkomst bieden. Een terreinauto is trouwens noodzakelijk als je het Washington Slagbaai National Park wilt gaan bezoeken.

Maps.me

Op Bonaire zijn wegenkaarten te krijgen, maar je kunt ook gebruik maken van de app Maps.me. Maps.me is gratis en beschikbaar voor iOS en Android. Als je van te voren even de kaart van Bonaire in je app downloadt dan werkt de app ook offline, superhandig dus.

Autoverhuurbedrijven

Sunny Cars heeft twee verhuurlocaties op Bonaire, één op het vliegveld en één in Kralendijk. Ze hebben een all-in prijs, alle verzekeringen zijn bij de huurprijs inbegrepen. En je mag een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

TUI Cars heeft ook twee vestigingen op Bonaire: één op de luchthaven en één in Kralendijk. De huurauto’s zijn inclusief WA-verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, TUI Plus Pakket, ongelimiteerde kilometers en hotelaflevering.