De vliegreis

Rechtstreekste vluchten

Met KLM, TUI fly en Corendon kun je rechtstreeks naar Bonaire vliegen. Sommige vluchten zijn non-stop vluchten, maar er zijn ook vluchten met een tussenlanding op Aruba, Curaçao of Sint Maarten. In het geval van een tussenlanding kun je meestal gewoon in het toestel blijven zitten, om ongeveer een uur later weer verder te vliegen naar Bonaire.

De vliegtijd is ongeveer 10 uur, als je een vlucht met tussenlanding hebt dan ben je ongeveer 2 uur langer onderweg door de tussenstop. Het tijdsverschil met Nederland is in de zomer 6 uur en in de winter 5 uur (door de wintertijd).

De vliegreis naar Bonaire

De vluchten naar Bonaire vertrekken meestal in de ochtend of vroeg in de middag van Schiphol. Hierdoor kom je aan het eind van de middag of begin van de avond in Bonaire aan. Terug naar Nederland vertrekken alleen maar nachtvluchten. Je vliegt dan eind van de middag of begin van de avond, en komt de volgende ochtend vroeg weer in Nederland aan.

Vliegreis Bonaire met KLM

KLM vliegt 6 dagen in de week rechtstreeks naar Bonaire, alleen op dinsdag is er geen rechtstreekse vlucht. Als je toch op een dinsdag naar Bonaire wilt, dan kun je de KLM vlucht naar Curaçao nemen en vanaf Curaçao met een andere vliegtuigmaatschappij naar Bonaire reizen.

Op donderdag, vrijdag en zondag vliegt de KLM zonder tussenlanding naar Bonaire, dan is de vliegtijd ongeveer 10 uur. Op maandag, woensdag en zaterdag maakt de KLM eerst een tussenstop op Aruba voordat je op Bonaire aankomt, de vliegtijd is op deze dagen daarom ongeveer 12 uur.

Voor de terugreis geldt precies het omgekeerde: op donderdag, vrijdag en zondag vliegt de KLM eerst naar Aruba voor een tussenlanding, om daarna de reis naar Schiphol voort te zetten, de vliegtijd is dan ongeveer 12 uur. Op maandag, woensdag en zaterdag vliegt de KLM rechtstreeks van Bonaire naar Amsterdam, de vliegtijd is op deze dagen daarom ongeveer 10 uur.

Stoelkeuze bij KLM

Reis je met KLM dan reis je tijdens rechtstreekse vluchten met een Airbus A330, heb je een overstap op Curaçao, dan vlieg je met een Boeing 747-400. Bij KLM kun je kiezen voor verschillende stoelen, de duurdere stoelen hebben meer beenruimte, de andere services zoals maaltijden, bagage etc. zijn gelijk voor alle stoelen. Met uitzondering van de World Businessclass uiteraard. Bij KLM kun je kiezen uit de volgende stoelkeuzes: Economy, Economy Comfort, Stoel met extra beenruimte, Voorkeursstoel en World Businessclass.

Economy Comfort stoelen hebben extra beenruimte en bevinden zich net als de Businessclass in een afzonderlijke Economy Comfort-zone in het vliegtuig. De stoelen met extra beenruimte zijn de stoelen bij de nooduitgang. Voorkeursstoelen zijn populaire standaardstoelen in Economy Class, bijvoorbeeld in de voorste rijen vlak achter de Economy Comfort-zone, of in een rij met slechts 2 stoelen.

Vliegreis Bonaire met TUI fly

TUI fly verzorgt momenteel 3 dagen in de week vluchten naar Bonaire: op dinsdag, vrijdag en zaterdag. Deze vluchten naar Bonaire vertrekken allemaal in de ochtend of vroege middag van Schiphol, zodat je in de late middag of avond op Bonaire aankomt.

Op dinsdag en zaterdag heeft TUI fly non-stop vluchten naar Bonaire. Op de vrijdagen landt TUI fly eerst op Aruba, Curaçao of Sint Maarten voor een tussenstop, om een uur later door te vliegen naar Bonaire. De non-stop vluchten duren ongeveer 10:30 uur, de vluchten met tussenlanding doen er ongeveer 12:30 uur over.

Voor de terugreis naar Schiphol hebben alle vluchten eerst een tussenlanding voordat ze de oceaan oversteken naar Amsterdam. De terugvlucht duurt daarom ongeveer 12 uur. Net als bij de KLM zijn de terugvluchten allemaal nachtvluchten: je vliegt einde van de dag, om de volgende ochtend op Schiphol aan te komen.

Zitcomfort bij TUI fly

Als je voor TUI fly kiest dan vlieg je met de Dreamliner (Boeing 787). In de Dreamliner kun je kiezen uit vier verschillende klassen: Economy, Comfort, Premium en Star Class. Het verschil tussen deze klassen bestaat onder andere uit het aantal cm beenruimte dat je hebt. Zo heb je bij Economy 74 cm beenruimte, bij Comfort 86 cm, Premium heeft 94 cm en Star Class heeft 114 cm beenruimte.

Andere extra services bij de hogere klassen van TUI fly zijn o.a. de bagage (inclusief), een gratis 2e maaltijd tijdens de vlucht (in de lagere klassen kun je tegen betaling een 2e maaltijd kopen in het vliegtuig), gratis stoelreservering, een verzorgingskit voor de nachtvlucht en voorrang bij het inchecken op Schiphol voor de hoogste 2 klassen.

Vliegreis Bonaire met Corendon

Vanaf 3 november 2024 kun je ook met Corendon rechtstreeks naar Bonaire vliegen. Corendon vliegt vanaf dan twee keer per week met haar eigen vliegtuig (een Airbus A350) naar Bonaire. De vluchten van Corendon vertrekken op woensdag en zondag.

De vlucht naar Bonaire is een combi-vlucht met de route naar Curaçao (AMS-CUR-BON-AMS). Het vliegtuig maakt op de heenweg een tussenlanding op Curaçao, de terugvlucht is zonder tussenstop. Op Curaçao komt er een nieuwe crew aan boord.

Het is een lijndienst, dus het is ook mogelijk om losse tickets te boeken, zonder accommodatie.